محمد رضا بذرگر افزود: اين اثر در حدود 300 متري شمال غربي روستاي کوشک حسن آباد و در ارتفاع 1242 متري از سطح دريا واقع شده است و مربوط به دوره قاجاريه است .
وي تصريح کرد: مصالح به کار رفته در اين بنا سنگ و گچ دستکوب است .ارتفاع پل حدود 15 متر است که نيمي از پايه هاي آن بر روي صخره هاي طبيعي دره بنا شده است .
بذرگر ادامه داد:بر روي پل کانالي به طول حدود 35 متر عبور داده شده که آب چشمه و قنوات که از شمال غرب روستا جاري است را به مزارع پايين دست روستا هدايت ميکند اين کانال از ملات ساروج ساخته شده است .
وي همچنين گفت : يک بادگير در ضلع جنوبي پل تعبيه شده که مساحت آن 40/2 و ارتفاع و اضلاع آن50/2 در 50/2 است و تعداد 8 پله آن بر روي صخره طبيعي ساخته شده و تا پايين دره ادامه دارد ، خيز هر پله حدود 60 سانتي متر است.
به گفته اهالي محل در هنگام عبور آب از کانال روي پل و سرشار شدن از دو طرف بادگير که به شاه نشين مشهور است هواي خنکي در بادگير جريان مي يابد.
بذرگر افزود: نوع بهره برداري از اثر به صورت خدماتي است و هيچگونه دخل و تصرفي در اثر صورت نگرفته است تنها در دوره هاي مختلف تعميرات جزئي در اثر صورت گرفته است .
اين اثر در سالهاي گذشته توسط کارشناسان اين سازمان شناسايي و در سال 1387 تمامي اقدامات ثبتي آن مهيا شد و پس از طي مراحل و تشريفات قانوني هم اکنون در فهرست آثار ملي ايران به شماره 24723 به ثبت رسيده است ./104
انتهای پیام/